co jeść

Więcej o:

co jeść

  • Jaja przepiórcze - dlaczego warto je jeść i jak najlepiej je przygotować?

    , aby były spożywane przez osoby niejedzące mięsa. Jajka zawierają sporo cholesterolu, jednak zwiększają poziom dobrego cholesterolu, więc nie należy rezygnować z ich spożywania. Witaminy z grupy B, których nie brakuje w przepiórczych jajach, wpływają korzystnie na procesy metaboliczne, które zachodzą w organizmie

  • Czy naprawdę wiesz, co jesz? Kupujemy coraz więcej sfałszowanego jedzenia

    Sfałszowane jedzenie to aż 20 proc. całego rynku ? tak rachuje Polska Federacja Producentów Żywności. I podaje, że w 2017 roku wydaliśmy na nie o 2,4 mld więcej niż rok wcześniej. Fałszowanie jedzenia staje się coraz popularniejsze, ponieważ brakuje sposobów do walki z tym procederem. Jak podkreśla

  • Co jeść przed treningiem?

    Posiłek przedtreningowy ? kiedy jeść? Odstęp czasu pomiędzy posiłkiem, a treningiem jest niezwykle ważny. Planując trening i posiłek przedtreningowy należy pamiętać, że po jedzeniu organizm potrzebuje chwilę na trawienie, a proces ten przebiega najlepiej w stanie spoczynku. Intensywny trening od

  • Zasada 5 sekund: Czy możesz jeść jedzenie, które spadło na podłogę?

    Więcej tekstów na temat zdrowia znajdziesz na głównej stronie Gazeta.pl. Popularny mit, że jeśli jedzenie upadnie na podłogę, to można je zjeść, jeśli podnieśliśmy je w ciągu 5 sekund, był już kilkakrotnie obalany. A mimo to dobrze się trzyma. Powiedzenie przypisuje się Julii Child, słynniej

  • Owoce morza mają cenne właściwości odżywcze. A czy każdy może je jeść?

    sobie równych. Owoce morza - dlaczego powinniśmy je jeść? Podsumujmy zatem nasze rozważania. Owoce morza są źródłem łatwo przyswajalnego i pełnowartościowego białka. Niska zawartość cholesterolu oznacza, że osoby z problemami krążenia nie muszą się ich obawiać. Frutti di mare są niskokaloryczne, dlatego bez

  • Co jeść, żeby nie chorować?

    ), tylko jeść regularnie pięć razy dziennie, lekkostrawnie i sycąco. To ważne dlatego, że organizm głodny jest osłabiony i nie potrafi skutecznie bronić się przed przeziębieniami. Co jeść dla wzmocnienia? Po pierwsze: czosnek, który za sprawą allicyny jest prawdziwym zabójcą bakterii, wirusów, grzybów i ma moc

  • Białka, tłuszcze, węglowodany: po co je jeść?

    Skończyły się czasy, gdy tłuszcze były w powszechnej świadomości tylko złe, węglowodany uznawano za najbardziej szlachetne paliwo, a białka można było jeść bezkarnie. W zdrowym żywieniu nie obowiązują proste recepty. W dodatku nie można racjonalnego jadłospisu zbudować wyłącznie na tych trzech