żywność ekologiczna

Więcej o:

żywność ekologiczna

  • Czy żywność ekologiczna jest pozbawiona pestycydów? [NaZdrowie]

    Określenie ?zdrowa żywność? tak realnie nic nie oznacza. ?Żywność ekologiczna? - już znacznie więcej. Nie odnosi się jednak do składu i wartości odżywczych, a gwarantuje uprawę bez pestycydów. Prawo UE w tym zakresie jest najbardziej surowe na świecie, a wymagania dot. uprawy ?bez chemii

  • Zdrowo zjemy, zdrowo zapłacimy

    sklepów to dobry ruch, bo nie ma tu jeszcze zbyt dużej konkurencji, a systematycznie rośnie moda na zdrowe jedzenie wśród konsumentów. Warzywa od Pietruchy Nowa strategia lubelskiej spółki nie jest jednak wyjątkiem. Na jesieni powstaną w Polsce dwie sieci sklepów z żywnością ekologiczną. Jedna to "Polska

  • Serek kozi w Parlamencie Europejskim

    Lidia Ordysińska mówi, że jej produkt znany jest za granicą, gdyż promowała go na targach ekologicznych. Ser kozi został dostrzeżony między innymi podczas tagów żywności ekologicznej w Norymberdze. Ser znalazł uznanie w unijnej stolicy po tym, jak do jej gospodarstwa trafiła działaczka, zajmująca

  • Zielone studia podyplomowe

    Zarządzanie ekologiczne, żywność ekologiczna pochodzenia roślinnego, budownictwo ekologiczne i energooszczędne, podyplomowe studia auditingu ekologicznego - to nazwy kierunków studiów podyplomowych, które zaczęły się pojawiać na uczelniach w całej Polsce. Na Zachodzie już od lat panuje moda

  • Czy ekologiczne znaczy zdrowsze?

    jest po prostu za droga. Dlatego hruby w hurcie kosztuje od 3 do 4 zł, a w detalu bywa nawet po 6 zł. W praktyce żywność ekologiczna jest więc dla zamożniejszych, a jej ceny budzą podejrzliwość. - Ludzie myślą, że zarabiamy kokosy. A my ledwo wychodzimy na swoje - mówi Ewa Smuk. Dlaczego zatem warto

  • Duży apetyt Bakallandu

    graficznego i marki Polski Błonnik, który ma być przebojem w żywności ekologicznej. Chodzi o wykorzystanie błonnika pochodzenia roślinnego jako suplementu diety. W tym roku Bakalland zamierza sfinalizować przynajmniej jedno nowe przejęcie na rynku krajowym. - Tydzień bez rozmów o akwizycji jest tygodniem

  • Unia zapłaci za rozwój ściany wschodniej

    ), finansowanie współpracy uczelni regionu z biznesem, a także szkolenia. Chciałby też wspierać powstawanie inicjatyw podobnych np. do Doliny Lotniczej w okolicach Rzeszowa (polskie firmy branży lotniczej) czy Doliny Ekologicznej Żywności (współpraca rolników i firm sprzedających żywność ekologiczną z Wyżyny

  • Syrop klonowy: wartość odżywcza, właściwości

    żywności ekologicznej, syrop klonowy stale zyskuje na popularności. Syrop klonowy, wbrew stereotypom nie jest wymysłem ostatnich wieków. Jego historia sięga dużo wcześniej, ponieważ jako pierwsi wytwarzali go Indianie w Ameryce Północnej, na wiele wieków przed przybyciem Europejczyków. W średniowieczu