zioła prowansalskie

Więcej o:

zioła prowansalskie

  • Cząber dobry do fasoli. Właściwości zdrowotne i smakowe cząbru

    zastępował pieprz, tam, gdzie był niedostępny lub za drogi. Obecnie można go używać oddzielnie, a dobrze sprawdza się także jako składnik mieszanek przypraw, takich jak zioła prowansalskie. Po dodaniu cząbru na smaku zyskają nawet jajecznica i omlet, nie wspominając już o pizzy, zapiekankach, czy też

  • Lawenda - właściwości i zastosowanie rośliny

    uspokajający wpływ na nasz organizm. Lawenda w kuchni Chociaż lawenda kojarzy się głównie z przemysłem kosmetycznym, ma również zastosowanie w gastronomii. Z pewnością dla wielu osób będzie zaskoczeniem, że lawenda jest jednym z ziół, które wchodzą w skład mieszanki znanej pod nazwą ziół prowansalskich

  • Lektyny - co to takie i jaki mają wpływ na zdrowie?

    z nich potrawy doprawić majerankiem, ziołami prowansalskimi czy kminkiem. Dzięki tym dodatkom chroni się przed krępującymi wzdęciami i gazami, a przede wszystkim poprawiamy i ułatwiamy ich trawienie. Lektyny - jak wykorzystuje je nauka? Lektyny goszczą nie tylko w kuchni czy na stole, ale także w laboratorium

  • Dieta Dukana (dieta białkowa) - co jeść a czego unikać?

    ), drobiu, owoców morza i ryb, cielęciny. Co ważne, mięsa nie można smażyć. Najlepsze jest gotowanie na parze, jednak można też grillować lub piec w piekarniku. Pamiętaj, że przygotowane potrawy nie muszą być bez smaku. Możesz korzystać przede wszystkim z ziół, w tym np. z tymianku, bazylii, ziół

  • Cukrzyca ciążowa: dieta, która zapobiega powikłaniom

    Celsjusza przez około 40 minut (do miękkości dyni). Podawać na gorąco. Gołąbki Składniki: mielone mięso indyka, kapusta pekińska, jajko, cebula, kilka ząbków czosnku, kilka suszonych pomidorów, kilka suszonych grzybów, zioła prowansalskie, liść laurowy, łyżka oliwy z oliwek, sól. Do mięsa dodać przyprawy

  • 7 pomysłów na zdrową przekąskę w pracy

    około 190 kcal. Ciekawsze smaki i różnorodność uzyskamy dzięki dodatkom - serek wiejski możemy spożywać zarówno w wersji wytrawnej, jak i na słodko. Świetnie pasują do niego świeże warzywa (szczypiorek, rzodkiewka, papryka, ogórek, pomidor) oraz przyprawy (bazylia, zioła prowansalskie, kolorowy pieprz