rukola

Więcej o:

rukola

  • Sałata: właściwości, rodzaje. Wartości odżywcze sałaty

    błonnika pokarmowego 250 mg kwasów tłuszczowych omega-3 (niezbędny w profilaktyce schorzeń układu krążenia) 7090 IU (jednostka aktywności substancji biologicznie czynnej) witaminy A 38 mg witaminy C 460 mg potasu 50 mg fosforu 40 mg wapnia Rukola pełna witaminy K Należy do roślin kapustowatych i mierzy

  • Niechęć do warzyw u niektórych ludzi jest uwarunkowana genetycznie

    gorzkiego smaku. Nazywani są super degustatorami, ponieważ potrafią wyczuć najlżejszą gorycz w każdej potrawie. I to im przeszkadza gorycz jarmużu, kalafiora, brukselki, rukoli czy brokuła. Po prostu odczuwają ją bardziej. Do takich wniosków doszli Amerykanie po przebadaniu 175 osób posiadających dwie kopie

  • Rzodkiewka: wartości odżywcze, witaminy

    taki przepis (znalezione na Ugotuj.to): Młode ziemniaki pieczone w miodzie z rzodkiewkami i szparagami Składniki: 500 g młodych ziemniaków 2 pęczki rzodkiewki pęczek zielonych szparagów 4 garście rukoli 4 gałązki koperku Dodatki: łyżka płynnego miodu 2 łyżki oleju rzepakowego lub z pestek winogron sól pieprz

  • Dieta sirtfood: odmładza i odchudza. Zasady diety sirtfood

    chili, kawę, oliwę z oliwek, lubczyk, daktyle, czerwoną cebulę, rukolę, soję, truskawki, orzechy włoskie. A ponadto kaszę, płatki i mąkę gryczaną. Dieta sirtfood ma dwie fazy. Pierwsza trwa tydzień. Najpierw przez trzy dni ograniczany dzienne spożycie kalorii do 1000 kcal. Możemy zatem wypić tylko trzy

  • Dieta dr Ewy Dąbrowskiej - zasady, wady i zalety

    , rzodkiew, chrzan,  dyniowate: ogórki, kabaczek, cukinia, dynia,  kapustne: różnego typu kapusty (biała, czerwona, pekińska, chińska, rzymska itd.), jarmuż, kalafior, brokuł, kalarepa, rukola),  liściaste: szpinak, różnego rodzaju sałaty, roszponka, natka pietruszki, nać selera, pokrzywa, botwinka