problemy żołądkowe

Więcej o:

problemy żołądkowe

  • Piołun pomaga w problemach żołądkowych, ale stosuj go ostrożnie

    Więcej podobnych tematów na stronie głównej Gazeta.pl Piołun (panieńskie ziele) - co to za roślina Bylica piołun należy do rodziny roślin astrowatych, przyjmuje postać krzewu z zielono-szarawymi liśćmi oraz łodygami, które z czasem drewnieją u nasady. Liście są z obu stron pokryte gęstym

  • Kobylak, czyli szczaw kędzierzawy - właściwości i zastosowanie

    na problemy żołądkowo-jelitowe i stany zapalne układu pokarmowego. Od niepamiętnych czasów stosowano kobylak przede wszystkim na biegunkę, nudności i niestrawność. Szczaw kędzierzawy (kobylak) działa aktywizująco na układ pokarmowy, poprawia pracę żołądka, reguluje wydzielanie kwasów żołądkowych i żółci

  • NERWICA WEGETATYWNA - lęk wędrujący po ciele

    "Mam taki problem. Objawy to ból w klatce piersiowej, przeszywające kłucie. Czasem utrzymujące się przez godzinę lub dwie mrowienie na dłoniach, gardle, a nawet całej szyi i klatki piersiowej, kołatanie serca. Bywa, że nagle zalewa mnie fala ciepła i pot" - pisze użytkownik "Donek11" na forum

  • Pasożyty ludzkie: objawy, rodzaje pasożytów. Jak się ich pozbyć?

    Rodzaje pasożytów ludzkich Pasożyty ludzkie to pasożyty, zaliczane do grupy zwierzęcych, czyli - w przeciwieństwie do pasożytów roślinnych - atakują organizmy zwierząt. Są to zwykle organizmy cudzożywne, które dostają się do organizmu ludzkiego wraz ze zjedzonym pokarmem (włosień kręty, glista

  • Zaburzenia trawienia: objawy, przyczyny, leczenie

    Zaburzenia trawienia - na czym polega trawienie pokarmów? Zacznijmy od definicji samego trawienia. Jest to proces fizycznego i chemicznego przetworzenia pokarmu w ten sposób, aby organizm mógł wchłonąć składniki odżywcze w nim zawarte. Jest to długi proces, który zaczyna się już w jamie ustnej. Tam

  • Jałowiec: przyprawa o właściwościach zdrowotnych

    Na początek poznajmy skład owoców jałowca Owoce jałowca nazywane są szyszkojagodami i dojrzałe mają wygląd ciemnofioletowych kuleczek. To te owoce wykorzystuje się w kuchni i w aptece. Zbiór odbywa się późną jesienią i zimą. Następne owoce suszone są w temperaturze do 35 stopni i w takiej suszonej