Lucerna

Więcej o:

Lucerna

  • Lucerna: właściwości lecznicze. Kiedy warto sięgnąć po lucernę?

    Jak wygląda lucerna? Po czym ją rozpoznać? Lucerna występuje na terenach południowo-zachodniej Azji, w Europie oraz Afryce. Jej największe zróżnicowanie odnotowane jest w rejonie Morza Śródziemnego. W Polsce można znaleźć trzy gatunki. Są to: lucerna kolczastostrąkowa, lucerna nerkowata, lucerna

  • Cała Lucerna żyje losowaniem Euro 2008 - korespondencja Sport.pl

    Więcej o atmosferze w Lucernie czytaj na blogu Michała Pola Kto dostąpi zaszczytu losowania grup? Na razie nie wiadomo. Aktorka i była Miss Szwajcarii Melanie Winiger, która będzie prowadziła ceremonię, nie zdradziła jego nazwiska. - Na pewno nie będzie to Roger Federer - uśmiechała się tajemniczo

  • Cafe Futbol z Lucerny. Losowanie według trenerów

    Leo Beenhakker: to będzie interesująca grupa i każdy zespół może z niej wyjść. Będzie rywalizacja, stoimy przed wyzwaniem, ale ja to lubię. Chciałem Holandię, Francję lub właśnie Niemcy w grupie, bo lubię rywalizować z silnymi drużynami. Joachim Loew: To nie jest dla nas łatwa grupa. Ostatni mecz z

  • Beenhakker: Uwielbiamy wyzwania

    - To bardzo interesująca grupa. Jak dla mnie faworytem są Niemcy, bo Niemcy są faworytem każdej grupy na każdym turnieju - podsumował losowanie Josef Hickersberger, trener Austriaków. - Losowanie to tylko formalność - stwierdził Slaven Bilić, szkoleniowiec Chorwatów. - Wszystkie drużyny w turnieju

  • Propozycje miejskich wypadów, które spodobają się każdej dziewczynie

    ? Te kierunki są dla Was! Lucerna - nagłówek Lucerna to taka zielona bylina. Znana w Polsce od wieków, bardzo zdrowa. Dostarcza mnóstwa witamin, zmniejsza PMS-a (czyli syndrom napięcia przedmiesiączkowego - to wtedy jesteśmy wściekłe i gotujemy gar zupy - bo tak!), poprawia odporność i sprawia, że chce się żyć

  • Przechowalnia cennych rzeczy

    prosa, ryżu i zielonego orkiszu nie nadają się do kiełkowania. Kiełków żółtej soi, ciecierzycy (zwanej również włoskim grochem) nie wolno jeść na surowo. Bez trudu można natomiast wyhodować kiełki pszenicy, jęczmienia, żyta i owsa, wszystkich roślin strączkowych, lucerny, rzodkwi, rzeżuchy, słonecznika