Nalewka z malin to świetne remedium na infekcje, ale także dolegliwości ze strony układu pokarmowego - żołądka i jelit. Warto jednak pamiętać, że choć leczniczy, to wciąż alkohol. Nie wolno podawać takiej nalewki dzieciom ani kobietom w ciąży.
Nalewka z malin na spirytusie potrafi zdziałać cuda, gdy dopada nas przeziębienie czy inne infekcje. Na liście potrzebnych składników nie znajdziemy ich wiele, a przygotowanie nie należy do najtrudniejszych. Czego zatem potrzebujemy do zrobienia malinówki na spirytusie? Więcej informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Nalewkę leczniczą z malin można również przygotować bez dodatku cukru. Owoce zalewamy wódką, a następnie odstawiamy na około osiem tygodni. Możemy dodać do niej miód lipowy, który będzie doskonałym połączeniem smaków. Możemy również postawić na sok z cytryny, dzięki czemu nalewka będzie nieco bardziej kwaśna. Tak przygotowana nalewka świetnie sprawdzi się jako dodatek do herbaty. Zdecydowanie podkręci jej smak.