Paciorkowiec?

Mam 16 lat, 170 cm wzrostu i ważę 55kg . Mam częste bóle głowy, więc postanowiłam zrobić badania krwi. Mam MCV 78.2 [-] zakres (80.0-98.0) , TSH 4.78 [+] (zakres 0.270-4.200) i ASO 208.0 [+] (zakres max. 166.0). Jak mam to rozumieć? Jest coś ze mną nie tak? Czy jest możliwe, bym miała paciorkowca?
Odpowiada lekarz Marek Wolski:

Wynik przeciwciał ASO jest wynikiem granicznym i nie musi świadczyć o zakażeniu, zwłaszcza przy braku objawów.

Biorąc pod uwagę przedstawione wyniki, bóle głowy wiązałbym raczej z możliwą niedoczynnością tarczycy. Sugeruję wizytę u lekarza i rozszerzenie diagnostyki w kierunku niedoczynności (badanie przedmiotowe, zebranie wywiadu, badania dodatkowe - m.in. poziom hormonów fT3, fT4).