Komentarze (47)
Gastroenterolodzy właśnie odkryli, że probiotyki mogą powodować poważne skutki uboczne. Te z jogurtu też
Zaloguj się
Pokaż wcześniejsze komentarze
  • is200

    Oceniono 1 raz 1

    przerost bakteryjny w jelicie cienkim to SIBO;
    potwierdzam na własnej osobie problemy zawarte w artykule..

  • Oceniono 1 raz 1

    Amerykańscy naukofcy odkryli że jedzenie kapusty kwaszonej i ogórków wywołuje rozwolnienie. A jak mam rozwolnienie to gorzej mi się myśli. GENIALNE odkrycie. A zbyt dużo zsiadłego mleka podobnie. Ludzie wszystko w umiarze i przy prawidłowej diecie. A nie po amerykańsku, hamburgery i kola. Amerykanie są najmniej właściwą populacją do badania wpływu mikrobiomu na ludzi.

  • vald

    Oceniono 3 razy 1

    3 lata badań i czego sie dowiadujemy? Jakieś banały znane już przez naszych przodków bez badań. Ba znane przez nas samych z autopsji.
    Wiadomo że wszelkie wzdęcia, perturbacje jelitowe, gdy nas zwyczajnie mdli, bo czegoś za dużo się namnożyło w układzie pokarmowym , to złe samopoczucie, zła praca mózgu, zawroty, ogólna słabość.
    Co z tego wynika? Że tylko naturalne probiotyki są coś warte bo wtedy są w całości przyswajalne przez organizm i tylko w takich ilościach jakie organizm potrzebuje.
    Zwykła woda w których kwasi się ogórki .Znakomity probiotyk w którym w prawidłowych proporcjach znajdują się zarówno bakterie mleczanowe, jak i mikroelementy , potas fosfor.
    Kwaśne mleko o które dzisiaj niestety trudno , bo każde mleko - niestety pasteryzują, zabijając to co pożyteczne.
    Tabletki i sztuczne probiotyki szkodzą - odkryli naukowcy. No... Ameryki nie odkryli

  • pawel.ccc

    Oceniono 1 raz 1

    Spytajcie się specjalistów od żywienia drobiu jak działają probiotyki na wykorzystanie paszy. Pasza dla drobiu z probiotykiem daje cztery razy większe przyrosty masy ciała niż ta sama pasza bez zawartości tych bakterii. Probiotyki uczą kurczaki, świnie i ludzi. Probiotyki są we wszystkich jogurtach smakowych. Tylko jogurty naturalne typu greckiego są wolne od probiotyków. Działkowicze wiedzą co oznacza szczepionka mikoryzowa dla roślin, tak samo działają probiotyki na ludzi- zwiększają wielokrotnie wchłanianiu substancji odżywczych a tym samym kalorii z pożywienia. Czy to dobrze czy źle ? W dobie nadmiaru kalorii w żywienia ? Sami sobie odpowiedzcie

  • hummer_my_vehicle

    Oceniono 1 raz 1

    Cukier

  • Oceniono 1 raz -1

    A czy autor artykułu sprawdził źródło pod kątem statystycznym? Te badania były przeprowadzone na 38 pacjentach!!! Trzydziestu ośmiu!!! Co to za badanie jak próbka jest tak mała? Badania kliniczne często prowadzi na tysiącach lub dziesiątkach tysięcy uczestników. Totalna bzdura.

  • artus

    Oceniono 7 razy -1

    Ale bzdety! Bakterii probiotycznych są setki lub tysiące i każdy szczep działa inaczej. Nie podano jakie szczepy badano, ani w jakich konfiguracjach. Poza tym bakterie probiotyczne żyją w jelicie max 3 dni, a ich działanie opiera się na produkcji cytokin.

  • marko_uk

    Oceniono 5 razy -1

    Teraz wiadomo co wcinał za młodu jeden z chłopców co chcięli zajumać księżyc... Jogurtów nie było, ale mamusia sanitariuszka pewnie kwaśne mleko nastawiała...

  • taighnacasag

    Oceniono 3 razy -1

    Powodują zanikpamieci krotkotrwalej? Panie Jacku niech pan de facto nie je probiotyków! 😉

  • gnago

    Oceniono 2 razy -2

    A gdzie napis artykuł i badania sponsorowane przez koncerny farmaceutyczne. Wszystko co jemy pokryte jest warstwą bakterii wdychamy , sramy etc.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX