Zboża i produkty zbożowe z glutenem - które są najzdrowsze?

07.10.2016 15:48
Nie dajmy sobie wmówić, że pieczywo i węglowodany to samo zło. Cukry są nam niezbędne do życia

Nie dajmy sobie wmówić, że pieczywo i węglowodany to samo zło. Cukry są nam niezbędne do życia Melissa Law, https://www.flickr.com/photos/superdupertrooper/, (CC BY 2.0)

Pieczywo pełnoziarniste, mąka z pełnego przemiału - niby znamy już przepis na zdrowie. Zarazem od czasu obalenia tradycyjnej piramidy żywienia zboża przestały być bezwzględną podstawą naszej diety, a specjaliści podkreślają, że i przy ich wyborze należy kierować się zasadą różnorodności. Owies, jęczmień, pszenica, żyto, orkisz - które z tych źródeł węglowodanów jest najlepsze? Na które lepiej uważać? Czego brakuje w naszym menu?
Skomentuj:
Zboża i produkty zbożowe z glutenem - które są najzdrowsze?
Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX