Takie pyszne, a niezdrowe... Co jeść razem, co osobno? Zdziwisz się!

Eliza Dolecka, Mariusz Wiaderek
30.10.2016 13:47
Niektóre połączenia w kuchni wydają się tak naturalne, że nie wyobrażamy sobie inaczej. Tymczasem: wśród bardzo popularnych są niewskazane, a nawet szkodliwe dla zdrowia. Błędów nie ustrzegła się nawet uznana za wyjątkowo przyjazną kuchnia śródziemnomorska

Chyba już wszyscy słyszeli, że świeży ogórek z pomidorem się nie lubią, a do kiszonej kapusty rzeczywiście warto dodać odrobinę oliwy. Takich naturalnych duetów jest więcej. Jedne bardzo dobre, inne mniej.

Czerwone wino z czerwonym mięsem? A może herbatka do babcinej drożdżówki? Co z fasolą podawaną chętnie z papryką? A gotowana marchewka z odrobiną masła? Zobacz, które połączenie wyjdzie ci na zdrowie, a czego lepiej unikać, jeśli nie chcesz tracić cennych składników odżywczych, a nawet doprowadzić do problemów ze stawami.

Dla tych, co wolą czytać, szczegółowe opisy pokazanych duetów wraz z objaśnieniami

Posłuchaj także wyjaśnień dietetyka:tu
Komentarze (9)
Zaloguj się
  • menel13

    Oceniono 10 razy 10

    Dziwne że Bułgarzy jeszcze nie wyginęli skoro wpieprzają szopską 3 razy dziennie.

  • murwlod

    Oceniono 6 razy 6

    odkąd pamiętam,a trochę żyję, zawsze jadłem sałatkę pomidor,ogórek świeży,cebula,czasem dodaję do tego małosolnego,paprykę,oliwki,czy to jest szkodliwe,nie wiem,mnie smakuje,

  • saucerman

    Oceniono 3 razy 3

    Od dzisiaj będę jadł najpierw ogórek, a potem pomidor, a na drugi dzień odwrotnie.

  • lech2011

    Oceniono 2 razy 2

    Co jeść razem, co osobno?

    U nas wszystko jemy razem.

  • mille666

    0

    kiełbasa z miodem, śledzie z czekoladą to jest wyczyn... ale kapusta z oliwą??

  • cezar61

    Oceniono 12 razy 0

    Pomidor z ogórkiem są razem trujące. Można umrzeć po ich zjedzeniu.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX