Czy wycięcie pleśni ratuje resztę jedzenia? [NaZdrowie]

mmr / Gazeta.pl
10.10.2017 10:25
Niewielka plamka pleśni na serze czy pomidorze... Pokusa, żeby ją odciąć, a resztę produktu zjeść, jest czasem nie do odparcia. W końcu to tylko małe zazielenienie, prawda? W dodatku po wycięciu całkowicie wyeliminowane. Czy wycięcie pleśni sprawia, że pozbywamy się problemu i możemy spokojnie jeść 'zaatakowany' produkt?

NaZdrowie to cykl wideo poruszający kontrowersyjne tematy związane ze światem medycyny. Opisujemy aktualne trendy i staramy się rozstrzygnąć, z czym mamy do czynienia - faktem czy mitem.

Dołącz do Zdrowia na Facebooku!
Komentarze (13)
Zaloguj się
  • extragender

    Oceniono 83 razy 83

    Przewidujecie wersję pisaną bez tej kretyńskiej muzyki i idiotycznego montażu? Taką dla ludzi, którzy jeszcze potrafią czytać?

  • golass

    Oceniono 32 razy 32

    mysle, ze jeszcze wieksze niebezpieczenstwo to ogladanie waszych filmow zmontowanych jak sceny walki w matrixie i z takaz muzyka. nie jestescie normalni.

  • Peter Parahuz

    Oceniono 23 razy 17

    niczego sie nie dowiedzialem. praca do poprawy.
    przeciez grzyby sa wszedzie caly czas. dlaczego akurat tu sa toksyczne? jak wzrasta stezenie toksyn? czy jest takie samo w calym n.p. owocu, czy wyzszy przy owocnikach grzybni? czy roznych produktach rozprzestrzenia sie tak samo (n.p. ser a jablko)?
    n.p., jesli wyrosnie na bulce, to oczywiscie wyzucam, bo tania. ale na kawiorze? czy moge pozbyc sie tylko ikry z gory? czy grzyb przenikl tez do innych?

  • jaceq

    Oceniono 14 razy 14

    Zmarnowałem czas oglądając toto.

  • klm747

    Oceniono 16 razy 14

    pier.dole wasze filmy

  • lynx4

    Oceniono 20 razy 14

    Ja Wam to wytłumaczę na podstawie toruńskiej pleśni. Widać tylko głowę, a pod spodem grzybnia cały kraj zatruwa toksyną...

  • lactum

    Oceniono 3 razy 3

    Nie chcemy ogladac i sluchac. Chcemy czytac.

  • rasta-mw

    Oceniono 3 razy 3

    1:12 filmu, tu zaczyna się konkret, idotyczna twarz aktora obrazowo pokazuje reakcje widzów tej "produkcji"

  • Peter Parahuz

    Oceniono 7 razy 3

    niczego sie nie dowiedzialem. praca do poprawy.
    przeciez grzyby sa wszedzie caly czas. dlaczego akurat tu sa toksyczne? jak wzrasta stezenie toksyn? czy jest takie samo w calym n.p. owocu, czy wyzszy przy owocnikach grzybni? czy roznych produktach rozprzestrzenia sie tak samo (n.p. ser a jablko)?
    n.p., jesli wyrosnie na bulce, to oczywiscie wyzucam, bo tania. ale na kawiorze? czy moge pozbyc sie tylko ikry z gory? czy grzyb przenikl tez do innych?

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX