Kiszonki: bogactwo smaku i zdrowia nie tylko zimą

Eliza Dolecka
09.01.2017 13:42
Pokonają kaca, zadbają o jelita, wzmocnią odporność. Są smaczne, bogate w cenne składniki i mają mniej kalorii niż surowe produkty. KISZONKI to samo zdrowie?

Kapusta, ogórki, buraki,pomidory, papryka, gruszki czy śliwki: to tylko niektóre warzywa i owoce, które nadają się do kiszenia. Sycą, nie tuczą. Polecane szczególnie osobom starszym, żyjącym w stresie, kobietom w ciąży i karmiącym. Obniżają poziom cholesterolu i cukru we krwi. Zapobiegają zaparciom.

A jednak: trzeba zachować jednak umiar i rozsądek, jeśli naprawdę mają wyjść ci na zdrowie. Dlaczego? Jakie są słabe strony kiszonek? Zobacz!

Dla tych, co wolą czytać wersja artykułowa

Dołącz do Zdrowia na Facebooku!
Więcej o: