Takie pyszne, a niezdrowe... Co jeść razem, co osobno? Zdziwisz się!

Eliza Dolecka
01.04.2016 11:22
Niektóre połączenia w kuchni wydają się tak naturalne, że nie wyobrażamy sobie inaczej. Tymczasem: wśród bardzo popularnych są niewskazane, a nawet szkodliwe dla zdrowia. Błędów nie ustrzegła się nawet uznana za wyjątkowo przyjazną kuchnia śródziemnomorska

Chyba już wszyscy słyszeli, że świeży ogórek z pomidorem się nie lubią, a do kiszonej kapusty rzeczywiście warto dodać odrobinę oliwy. Takich naturalnych duetów jest więcej. Jedne bardzo dobre, inne mniej.

Czerwone wino z czerwonym mięsem? A może herbatka do babcinej drożdżówki? Co z fasolą podawaną chętnie z papryką? A gotowana marchewka z odrobiną masła? Zobacz, które połączenie wyjdzie ci na zdrowie, a czego lepiej unikać, jeśli nie chcesz tracić cennych składników odżywczych, a nawet doprowadzić do problemów ze stawami.

Dla tych, co wolą czytać, szczegółowe opisy pokazanych duetów wraz z objaśnieniami

Posłuchaj także wyjaśnień dietetyka:tu
Więcej o: