Co jeść, gdy złapiemy przeziębienie?

Dzień Dobry TVN/x-news
26.09.2014 11:09
Prof. Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska z Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego przypomina,że wprowadzenie do diety produktów mlecznych, zdecydowanie większej ilości płynów i naturalnych źródeł witamin (nie suplementów!) pozwala zapobiegać chorobom, szybciej je pokonać i wreszcie: uniknąć nawrotów infekcji. Przekonuje także, że 'najnowocześniejsza hydraulika' stosowana u pacjentów po zawale nie wystarczy, jeśli ich żywienie jest nieodpowiednie. 'Sama chciałabym przeżyć te zaprogramowane 120 lat, ale dobrze' - zapewnia. Samo wydłużanie życia, bez troski o jego jakość, nie ma sensu.
Dla tych, co wolą czytać:Dieta, a choroba niedokrwienna serca , Dieta, a przeziębienie

Dołącz do serwisu Zdrowie na Facebooku!
Więcej o: