5 zabójców cholesterolu z kuchni - jedz i obniżaj!

Eliza Dolecka, Filip Chmielewski, czyta: Błażej Grygiel
13.05.2014 15:03
Poziom cholesterolu we krwi zależy od wielu czynników, w tym aktywności fizycznej, predyspozycji genetycznych. Niebagatelną rolę pełni też dieta, która zasadniczo wpływa na stan naczyń krwionośnych, a te umożliwiają (bądź nie)powstawanie złogów i w efekcie miażdżycy. Niektóre konkretne produkty działają niemal jak leki przeciwcholesterolowe i stosowane profilaktycznie niejednokrotnie przyczyniają się do tego, że nie trzeba przyjmować tabletek. Najbardziej znanym pogromcą cholesterolu jest jabłko. Dlaczego działa? Co jeszcze ma moc? Sprawdź!
Dla tych, co wolą czytać, poszerzona wersja artykułowa .
Dołącz do serwisu Zdrowie na Facebooku!
Więcej o: